Skip to main content

Onlineutbildningar

Certifierad Anhörigterapeut

Omfattning: 4 terminer, deltid.
Utbildningsform: Online.
Datum:
Löpande start
Kostnad: 59,000 kr inkl. moms.
Kostnad faktureras enligt överenskommelse.
Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Behörighet: För att gå denna utbildning behöver du ha tagit en gymnasieexamen eller motsvarande samt ha goda kunskaper i svenska språket för att kunna genomföra och tillgodogöra dig utbildningen.

Ansökning och antagning: Ansök genom att maila personligt brev till info@confidencaacademy.se. När din ansökan kommit in till oss blir du kallad på en personlig antagningsintervju via Zoom.

Examen: För diplomering krävs att alla studiemoment är fullföljda. För att få certifiering krävs dessutom att egenterapi och eget dokumenterat klientarbete under handledning godkänns.

En anhörigterapeut arbetar med personer som genom sina relationer befinner sig i risk för att själva bli sjuka genom att de lever nära personer med svår ohälsa eller beroende.

Det är ett faktum att befinna sig i eller växa upp i dysfunktionella miljöer ökar starkt risken för att leva med stress, uppleva trauma och att riskera sin egen psykiska hälsa eller utveckla ett eget beroende.

Som anhörigterapeut kan du arbeta både inom privat behandlingsverksamhet och hos offentlig arbets­givare som kommun och landsting. Utbildningen är en deltidsutbildning online.

Första året går du basutbildningen ”Certifierad Stressterapeut”. Basutbildningen har sin utgångspunkt i sambandet mellan psykisk stress och kroppslig ohälsa och vi behandlar områden som stresskunskap, kommunikation, personlig utveckling och samtalsmetodik. År två är ett fördjupningsår där vi fördjupar oss i anhörigproblematik, beroendeproblematik, familjemönster och anknytning m.m. Genom denna utbildning blir du alltså både Certifierad Stress- och Återhämtningsterapeut och Certifierad Anhörigterapeut.

Utbildningen är interaktiv och vi kombinerar teorier som Acceptance Commitment therapy (ACT), KBT, Mindfulness, Transaktionsanalys och Gestaltterapi. Teori kombineras med inlämningsuppgifter, handledningssamtal, digitala elevträffar samt en fysisk helgträff per år med fokus på samtalsträning.

Du arbetar självständigt med onlinelektioner och studieuppgifter via utbildningsportalen och har parallellt med detta träningsklienter och handledning.

Årskurs 1

 • Personlig utveckling
 • Stresskunskap
 • Mindfulness
 • Acceptans
 • Livsbalans
 • Samtalsmetodik och etik
 • Kommunikationsteori
 • Anhörigproblematik och medberoende
 • Hitta din roll som terapeut
 • Examensarbete

Årskurs 2

 • Anhörigproblematik och medberoende
 • Anknytningsmönster och ärvda familjemönster
 • Beroende och hjärnan
 • Sorgbearbetning och existentiella samtal
 • Diagnoser
 • Behandlingsplanering
 • Samtalsträning
 • Eget klientarbete

Riitta Vikström tog examen som Certifierad Anhörigterapeut under våren 2023. Idag driver Riitta egen terapiverksamhet och ingår också som konsult i vårt team.

“Anhörigterapeututbildningen har för mig inneburit en fördjupning och förståelse för min egen historia, samtidigt som jag lärt mig professionella och användbara metoder för framtida klientarbeten”.

Läs mer om Riitta här: https://instagram.com/riittavik?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Riitta Vikström gästade Mia Törnblom och hennes podd ”Sårbar och superstark” både i januari och i mars 2022.

https://play.acast.com/s/48ca9636-c88c-4403-a5c8-0907ba3f69d9/61d894b04a70fd0013665322

Certifierad Stressterapeut

Omfattning: 2 terminer deltid
Utbildningsform: Online
Datum:
Löpande start
Kostnad: 25,000 kr inkl. moms.
Kostnad faktureras enligt överenskommelse.
Kostnad för kurslitteratur och egenterapi tillkommer.

Behörighet: För att gå denna utbildning behöver du ha tagit en gymnasieexamen samt ha goda kunskaper i svenska språket för att kunna genomföra och tillgodogöra dig utbildningen.

Ansökning och antagning: Ansök genom att maila personligt brev till info@confidencaacademy.se. När din ansökan kommit in till oss blir du kallad på en personlig antagningsintervju via Zoom.

Examen: För certifiering krävs att alla delmomenten är avklarade samt att eget dokumenterat klientarbete under handledning godkänns.

Utbildningen till stressterapeut passar dig som vill vägleda andra till att utvecklas och göra långsiktiga och hållbara förändringar i livet.

Detta är en digital integrativ 1-årig yrkesutbildning som utgår från sambandet mellan psykisk stress och kroppslig ohälsa. Utbildningen bygger på terapimetoder som Acceptance Commitment Therapy (ACT), KBT, Mindfulness och Transaktionsanalys. Teori kombineras med inlämningsuppgifter och handledningssamtal. Detta är också en basutbildning för dig som vill läsa vidare till Certifierad Anhörigterapeut.

Undervisningen sker online och är uppbyggd i 10 moduler. Du jobbar självständigt med dessa moduler i din egna takt och gör inlämningsuppgifter efter varje modul som du sedan får feedback på av din handledare. En gång i månanden får du grupphandledning online via Zoom med din handledare. Som elev på Confidenca Academy kommer du också ingå i ett elevnätverk.  Du kommer i slutet av utbildningen att ha egna träningssamtal med provklienter.

Efter att du slutfört utbildningen och examinerat, blir du Certifierad Stressterapeut.

Följande moduler ingår:

 1. Personlig utveckling
 2. Stresskunskap
 3. Mindfulness
 4. Acceptans
 5. Livsbalans
 6. Samtalsmetodik och etik
 7. Kommunikationsteori
 8. Anhörigproblematik och medberoende
 9. Hitta din roll som terapeut
 10. Examensarbete

Möt Lina –  en av våra Certifierade terapeuter:
https://vimeo.com/659028384

Lina Åhlander avslutade sin examen som Certifierad Stressterapeut på Confidenca Academy i november 2021. Idag driver hon eget företag inom hälsobranschen och ingår också som konsult i vårt team.

“Utbildningen till Certifierad Stressterapeut har gett mig mer än jag kunnat ana. Massor av Personlig utveckling som har hjälpt mig få min självkänsla tillbaka.

Jag har tidigare drivit eget företag vid sidan av min anställning, men idag äger jag min tid fullt ut. Nu kombinerar jag min roll som stressterapeut, massör med att driva en butik med hälsoprodukter. Detta ger mig möjligheten att kunna hjälpa fler människor med deras helhetshälsa & välmående. Jag känner stor glädje och trygghet i att coacha människor i deras framgång i livshjulet.”
Lina berättar mer om utbildningen i länken nedan:

https://vimeo.com/659028384

Läs mer om Linas företag här: https://instagram.com/lifestyle_bylina?r=nametag

Conficenca Academy

Våra kurser och utbildningar 2023

Onlinekurser

Våra onlinekurser är självhjälpskurser inom personlig utveckling och motivation där du får enkla och konkreta verktyg som du kan börja använda direkt.

Våra kurser utgår ifrån vetenskapligt förankrade metoder och modeller som ger dig möjlighet till fördjupad kunskap om dig själv och hur kan bryta dig loss för negativa mönster. Du tar kursen helt i din egen takt och på tider som passar dig.

Distansutbildningar

Vi erbjuder yrkesutbildningar för dig som vill vägleda andra till att utvecklas och göra långsiktiga och hållbara förändringar i livet.  Utbildningen är interaktiv vilket innebär att vi kombinerar olika vetenskapligt förankrade teorier.

Innehållet anpassas utifrån aktuell forskning och utveckling. Teoretiska studier kombineras med praktiska gruppövningar, egenarbete och handledningssamtal.